Vyhledávání


Kontakt

Komorní studio Áčko

E-mail: ds.ksa@seznam.cz

Oskar

14.09.2022 10:11

8.3.2021  Benefice

Jste skvělí! Na včerejším benefičním představení komedie OSCAR jsme od našich diváků vybrali na pomoc Ukrajině 16 300 Kč. Moc vám za to, Benešáci, děkujeme! Peníze pošleme na účet některé z prověřených humanitárních organizací, která organizuje pomoc této válkou zkoušené zemi.

ÁČKO s kufrem v hlavní roli

Tři stejné kufříky s rozdílným obsahem, které nakonec skončí na nesprávném místě. A kolem toho mnoho neuvěřitelných situací. To je půdorys, na němž se odehrává děj francouzského komedie Oskar z pera Claude Magniera. Českým divákům je známa z filmového plátna nebo televizních obrazovek jako klasická francouzská komedie s Louis de Funèsem v hlavní roli. Benešovským divákům zápletky tohoto příběhu v premiéře rozehraje 20. listopadu amatérský divadelní soubor Komorní studio ÁČKO. 

                Jde o příběh jednoho bláznivého dne, v němž se bohatému průmyslníku Bertrandu Barnierovi převrátí svět vzhůru nohama. Nejprve jej ráno navštíví jeho účetní a drze požádá o zvýšení platu a hned poté o ruku jeho dcery. Současně se přizná, že si drobným podvodem v jeho firmě „přivydělal“ obrovskou sumu peněz. Za ty nakoupil šperky, které chce věnovat své vyvolené, a uložil je do kufříku… a tím se roztáčí kolotoč kuriózních situací, v níž hraje roli záměna osob i tří stejných kufříků, pochopitelně s naprosto jiným obsahem. Oskar vznikl jako stejnojmenná divadelní hra a i v ní, stejně jako na filmovém plátně, v titulní roli exceloval Louis de Funès.

 
Hej hola hola